Monday, March 19, 2012

Ανεξάρτητη Λογοκρισία αλά Protagon.gr...

Χτες, ημέρα Δευτέρα, 19 Μαρτίου, διάβασα ένα άρθρο του Τάσου Τέλλογλου στο Protagon.gr με τίτλο "Εις υπεράσπιση μιας «ψεύτικης» χώρας".
Αποφάσισα να στείλω ένα σχόλιο, αλλά εις μάτην. Οι διαχειριστές του ιστότοπου το λογόκριναν, διότι μάλλον δεν ταυτιζόταν με την αισθητική τους αντίληψη. Στα ερωτήματα που τους απηύθυνα να μου αιτιολογήσουν τους λόγους της μη δημοσίευσης του λιβελογραφήματός μου, μου έβαλαν το χέρι στο γύψο... συγγνώμη με αγνόησαν.

Το λογοκριμένο κείμενο που ακολουθεί, αφιερώνεται στην επίσημη, αντικειμενική, αδέκαστη Μαζική Ενημέρωση Αποβλάκωσης:


Ειλικρινά είναι μαεστρική η επιδεξιότητα των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης όταν επιθυμούν να χειραγωγήσουν τη σκέψη της Κοινής Γνώμης.  Όταν θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τη ΔΕΗ ξαφνικά ανακαλύπτουν τα σκάνδαλα των συνδικαλιστών. Όταν θέλουν να καταργήσουν όλα τα κοινωνικά επιδόματα – πλην ενός-, όπως  διέταξε η Τρόικα τα ανδρείκελα, ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι οι πολίτες, μόνοι τους (;) εξαπατούν το Δημόσιο.

Μου θυμίζει όλη η ιστορία το ανέκδοτο με τον Σκάι, όπου η πλειονότητα των δημοσιογράφων του εγκαλεί την κυβέρνηση, γιατί δεν εφαρμόζει πιστά το μνημόνιο, και από την άλλη καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν σε εκστρατείες φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων, για τα θύματα του μνημονίου...

Ρε πατριώτες, όχι άλλο κάρβουνο…

No comments: